Logo_template
START OM HEMSIDOR BAKGRUND CV Data-IT CV Ljusdesign KONTAKT KONST

CV Data-IT Lars Berg.

2023

Designat och byggt hemsidan Kulturvänstern.

2020

Byggt hemsidan till Kulturförsvaret. Startar bygget av en egentillverkad podcast tillsammans med Ulla Berg Svedin som till dags dato innehåller drygt 70 intervjuer.

2017

Startar ett eget webbhotell och erbjuder hemsidestillverkning till företag och privatpersoner. Bygger sidor både med befintliga CMS:er (ex. Wordpress, Joomla, Drupal) samt sidor med egentillverkad kod.

2016

Lämnade Capture som delägare och övergick till konsultverksamhet med min firma Helljus AB med ansvar för utveckling av Captures grafiska gränssnitt, det vill säga det som användarna ser när dom startar och använder programmet.

2010

Lämnade alla mina uppdrag på Folkteatern. Bildade Capture Sweden AB och började arbeta heltid med Capture som arbetande VD och Sales Manager. Företaget hade då fyra heltidstjänster och femtio återförsäljare i lika många länder.

2008

Ansvarar för installationen av ekonomisystemet 24SevenOffice på Folkteatern.

2006

Ansvarar för installationen tidsplaneringsprogrammet Timewise på Folkteatern.

2005

Capture får ett stort lyft när det används för all ljussimulering i Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraina.

2004

Byggde kompetensutvecklingsverksamheten Kulturakademin Trappans (idag Kultruakademin) första hemsida med tillhörande anmälningsformulär och kurshantering.

2003

Slutade som produktionschef och gick ner till deltid som IT-ansvarig på Folkteatern. Ökade arbetet till deltid med projektet Capture som växt från en hobby till ett mindre företag. Kollegan och jag byggde, förutom själva programmet med kopieringsskydd, även hemsidan, betalsystemet, marknadsföringsmaterialet samt kundhantering helt utan externa resurser.

2001

Blev produktionschef och IT-administratör på Folkteatern med upphandling- och utbildningsansvar för Folkteaterns IT-system.

2000

Byggde Folkteaterns första hemsida som fick pris i GT för bästa kulturhemsida.

1998

Gick kurser på Microsoft och blev certifierad partner. Blev IT-ansvarig på Folkteatern i Göteborg. Utformade teaterns IT-strategi och IT-policy. Byggde under ett års tid upp Folkteaterns datanätverk som bestod av 25 arbetsstationer och tre servrar, ett antal skrivare samt WIFI. Höll kurser för de anställda i Officepaketet.

1994

Blev chef för ljusavdelningen på Folkteatern. Började bygga ett ljussimuleringsprogram i 3D som ett projekt för datautveckling inom ljusavdelningen tillsammans med en praktikant. Vi kallade programmet för Capture.

1987

Startade företaget Helljus som en bisyssla.

1983

Fick jobb som ljusdesigner på Folkteatern. Byggde upp en struktur för digitalisering av ljusanläggningarna på alla teaterns scener.

1981

Gick min första datakurs i programmeringsspråket BASIC på ABF.

1978

Jag började arbeta med det första ( i världen) datoriserade ljusbordet för ljusreglering inom teater på Folkteatern i Göteborg. Blev också betatestare för ljusbordsleveranörens (AVAB) kommande ljusbord.

Behärskar bland andra följande programmeringsspråk: C++ Visual Basic HTML CSS JAVASCRIPT PHP SQL

CV Lars Berg för nedladdning som PDF.